Bergen op zoom: Aula van crematorium is spel van licht en kleur - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Bergen op zoom: Aula van crematorium is spel van licht en kleur

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·
Tags: vrematoriumBergenopZoomAulalichtKleur

De uitbreiding van crematorium Zoomstede aan de Mastendreef nadert zijn voltooiing.
Vorige week is de nieuwe aula in gebruik genomen. Een ruimte waar 300 mensen in de zaal beneden een plaats kunnen vinden op banken. En waar nog eens 120 zitplaatsen zijn op de balkons. Daar komen poefs te staan. En dan is er eventueel nog volop plek voor mensen om te staan. "We hebben een vergunning om 700 mensen in de ruimte te laten", zeggen directeur Bram Hommel en Ad Petermeijer, voorzitter van de Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede.

De nieuwe aula is de grootste of in elk geval een van de grootste van ons land. En biedt sowieso meer plaats dan de nieuwe aula van Zegestede in Roosendaal. "Dit is een grotere, verbeterde kopie van Roosendaal", zegt Petermeijer.

De nieuwe ruimte speelt met licht en met ingetogen kleuren. Led-verlichting markeert de licht oplopende vloer. De wand achter de plek waar de kist staat kan in kleur variëren, al naar gelang de wensen van de familie die er afscheid neemt van een dierbare. Nieuw is ook dat de kist in de grond kan wegzakken.

Nu de aula klaar is, gaat de oude aula op de schop. Die is compleet gestript. En wordt opnieuw ingericht. Met meer kleur en licht dan voorheen. Straks zijn er vier aula's: de grote, de oude verbouwde, een kleine aula en nog eentje buiten. Als er erg grote gezelschappen komen waarvoor zelfs de grote aula te klein is, kunnen bezoekers in de overige ruimtes via videoschermen een uitvaart volgen.

Burgemeester Polman verricht 15 december de officiële opening, op 18 december is een open middag.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content