Crematorium in Goes begin 2012 open - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Crematorium in Goes begin 2012 open

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·

Het crematorium in Goes zal zeer waarschijnlijk begin volgend jaar operationeel zijn.
Dat zegt directeur Gerrit-Jan Swinkels van de initiatiefnemende Stichting Begraafplaatsen en Crematoria in Best.

Het is al een tijdje stil rond de komst van het crematorium aan de Nansenbaan, op bedrijventerrein De Poel II. De eerste plannen dateren van 2004. Sindsdien is de opening al vele malen aangekondigd. Het traject verliep echter nogal stroperig, onder meer doordat de gemeente het crematorium wilde opnemen in het nieuwe bestemmingsplan voor de hele omgeving. Ook de aanbesteding neemt behoorlijk wat tijd in beslag. "Die loopt nog steeds", zegt Swinkels. "Met de aannemer zijn we eruit, maar met de techneuten van de installaties nog niet. Dat duurt allemaal wat langer dan gedacht. Het gaat om substantieel geld, dus dat willen we goed uitonderhandelen."

Het crematorium, het eerste op de Bevelanden, wordt kleinschalig van opzet. De bouw zal naar verwachting zo'n driekwart jaar in beslag nemen. In Middelburg en Terneuzen zijn ook crematoria.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content