Eerste steen crematorium Hofheide - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Eerste steen crematorium Hofheide

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·

De werken aan het crematorium voor het arrondissement Leuven in Nieuwrode gingen deze week van start. Aan Hofheide vond gisteren de symbolische eerstesteenlegging plaats. Allicht in 2012 wordt het crematorium echt operationeel.
In 2005 werd een intergemeentelijke samenwerking gestart voor het crematoriumbeheer. Er tekenden 28 van de dertig gemeenten in. 'Wij vroegen een bijdrage van 6 euro per inwoner bij de gemeenten. Het Vlaamse Gewest kwam uiteindelijk over de brug met een subsidie van 2,8 miljoen, maar wij dienden nog een lening aan te gaan van 8 miljoen om de de geraamde kostprijs van 12 miljoen aan te kunnen,' verduidelijkt Jacques Roggen, directeur van het te bouwen crematorium.

Het ontwerpteam heeft rekening gehouden met de omgeving. Alhoewel het crematorium een betonnen (liefst tweeduizend kubieke meter) en een stalen constructie wordt in de vorm van een sarcofaag zal de gekleurde beton doen denken aan de ijzerzandsteen die in de regio veel gebruikt werd. Een vijver en bospark moeten voor de rust zorgen.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content