Emoties over crematorium in den Helder - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Emoties over crematorium in den Helder

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·

Een crematorium bij Uitvaartcentrum Den Helder zal nauwelijks vervuilende stoffen uitstoten. Toch zijn verschillende directe omwonenden er niet gerust op, zo bleek donderdagavond tijdens een informatiebijeenkomst in de Olea Hof van het uitvaartcentrum.

Verschillende bewoners uit de omgeving van het uitvaartcentrum zetten vraagtekens bij de garanties die Nico Willemse van het bedrijf dat de technische installatie gaat bouwen gaf.

Volgens hem is de nieuwste generatie verbrandingsovens dankzij allerlei filters en andere zuiveringsapparatuur zo schoon dat de uitstoot van dioxine en kwik ’riant onder de wettelijke normen blijft’. Door die voortgeschreden techniek wordt het volgens hem steeds gebruikelijker om kleinere crematoria neer te zetten in bebouwde gebieden. Die stoten minder schadelijke stoffen uit dan bij voorbeeld de centrale verwarmingen en open haarden van de huizen er om heen.

Hoewel verschillende omwonenden zich uitspraken voor het nieuwe crematorium liepen bij tegenstanders de emoties soms toch hoog op. ,,Je moet dit gewoon niet willen in een buurt met kleine kinderen, die op straat spelen’’, aldus een bewoonster. ,,U maakt mij niet wijs dat er helemaal geen vervuilende stoffen vrij komen.’’
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content