Heerhugowaard: crematorium in Waerdse Tempel mag niet - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Heerhugowaard: crematorium in Waerdse Tempel mag niet

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·

De gemeente Heerhugowaard zal niet instemmen met de bouw van een crematorium waar nu poppodium de Waerdse Tempel staat. De eigenaar van de Waerdse Tempel wil het gebouw verkopen aan uitvaartverzorger Monuta, die er een crematorium zou willen neerzetten.

Het Heerhugowaardse college van burgemeester en wethouders laat weten géén voorstander te zijn van een crematorium in het Park van Luna. Het college vindt het een ongeschikte locatie, omdat deze functie niet past in een recreatiegebied.

Het bestemmingsplan zou dan moeten worden gewijzigd, en dat is de gemeente niet van plan.

Op dit moment spreekt de gemeente met uitvaartverzorger Dela over de bouw van een rouwcentrum en crematorium bij de begraafplaats aan de Krusemanlaan. Ook voor die locatie moet het bestemmingsplan worden gewijzigd, maar hier wil de gemeente dat wel.

De Waerdse Tempel heeft in zijn bestaan altijd moeite gehad de financiering rond te krijgen. Eigenaar Marcel Appelman wilde dat zowel Heerhugowaard als Alkmaar het poppodium zouden subsidiëren. Maar alleen Heerhugowaard bleek bereid er geld in te steken, en ook die subsidie staat nu onder druk. Daarom wil Appelman nu verkopen.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content