Geen crematorium in Weesp - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Geen crematorium in Weesp

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·
Tags: crematoriumweesp

Weesp krijgt voorlopig geen crematorium. In tweede instantie werd een raadsvoorstel van het college om te onderzoeken of een crematorium aan de Utrechtseweg mogelijk zou zijn, verworpen met negen tegen acht stemmen.

Marian Everts (CDA) stemde als enige lid van een coalitiepartij tegen het collegevoorstel. In Weesp bestaat het college uit D66, CDA en VVD.

Marja Becker van de stichting ‘Weesp tegen crematorium’ is blij met deze overwinning. ,,Het voelt niet verkeerd, maar we blijven waakzaam’’. Uit CBS-cijfers blijkt dat Weesp geen crematorium nodig heeft.

In september staakten de stemmen over dit voorstel, omdat een raadslid ontbrak. Nu waren wel alle raadsleden aanwezig. Everts kreeg na de septembervergadering veel over zich heen. Haar werd verweten dat haar tegenstem te maken heeft met het feit dat ze naar de Utrechtseweg gaat verhuizen. De publieke tribune zat tijden de vergadering van donderdagavond bomvol.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content