Plan crematorium nabij station Zetten - Andelst - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Plan crematorium nabij station Zetten - Andelst

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·
Tags: crematoriumzettenAndelst

HERVELD/ ZETTEN - Halverwege Herveld en Zetten wordt mogelijk een crematorium gebouwd. Daar komt dan een algemene begraafplaats bij, waar vooral in Zetten om gevraagd wordt. De beoogde locatie ligt aan de Verbindingsweg, tussen de Betuweroute en de oude spoorlijn in; niet ver van station Zetten- Andelst.

Deze plek met de naam Terrein Loeffen is sinds de aanleg van het goederenspoor in eigendom van de gemeente.

Het afgelopen half jaar is op verzoek van een aantal Zettenaren gezocht naar een algemene begraafplaats in dat dorp. Daarvoor waren twee locaties aan de Veldstraat op de grens van Zetten en Hemmen in beeld.

Nu wordt de aandacht echter verlegd naar de Verbindingsweg. Op die locatie zou naast een algemene begraafplaats een crematorium kunnen komen. Uitvaartbedrijf Yarden heeft interesse getoond. Volgens een zegsman zijn er 'verkennende gesprekken'. Aan een termijn waarop meer duidelijk is, waagt hij zich dan ook niet.

Betuwenaren die na hun overlijden gecremeerd willen worden, gaan nu doorgaans nog naar Arnhem of Beuningen. Volgend jaar komt er tevens een nieuw crematorium op de grens van Tiel en Echteld. Plannen voor zo'n voorziening in Huissen sneefden onlangs.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content