Bergen op Zoom: Crematorium en begraafplaats zijn decor voor Allerzielen 2011 - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Bergen op Zoom: Crematorium en begraafplaats zijn decor voor Allerzielen 2011

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·
Tags: BergenopZoomCrematoriumbegraafplaatsAllerzielen

Op de begraafplaatsen en bij de crematoria in Bergen op Zoom en Roosendaal moet elk jaar een bijeenkomst rond Allerzielen zijn.
Naar voorbeeld van Allerzielen Alom, maar dan in eigen beheer uitgevoerd.

Dat is het streven van Bram Hommel, algemeen directeur van Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede. Bergen op Zoom kende twee jaar terug Allerzielen Alom. Een kunstproject rond Allerzielen. Vorig jaar vond dat in Roosendaal plaats. Dit jaar zijn begraafplaats en crematorium aan de Mastendreef in Bergen op Zoom het decor voor een stemmige bijeenkomst. In Roosendaal is alleen een viering. Hommel wil echter dat vanaf volgend jaar in beide plaatsen Allerzielen uitgebreider wordt herdacht.

De bijeenkomst in Bergen op Zoom heeft als titel gekregen Uitgelicht: Gedenken-Herdenken-Allerzielen 2011. En vindt plaats op 31 oktober van 18.00 tot 21.00 uur. Er is die avond muziek, er zijn fakkels, optredens van koren en ook kunstenaars werken mee. Zoals bijvoorbeeld Sjoerd van den Boom, hij maakt die avond een belevingsroute, een lichttunnel. Vanuit de gedachte dat mensen die een bijnadoodervaring hebben gehad vaak spreken van een wit licht aan het eind van een tunnel.

Van den Boom wil samen met Hilde van Straten, die coach rouwverwerking is, komende donderdag met jongeren van de scholen voor voortgezet onderwijs die lichttunnel vormgeven. Op die avond is er vanaf 19.00 uur een bijeenkomst in de ZoomMAVO aan de Noordzijde Zoom waar jongeren foto's van overledenen kunnen bewerken, gedichten kunnen schrijven of verhalen op papier zetten.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content