Rotterdam: Crematorium midden in woonwijk - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Rotterdam: Crematorium midden in woonwijk

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·
Tags: crematoriumrotterdamcrooswijkseweglaurentius

Er zijn vergaande plannen om een crematorium te bouwen midden in de woonwijk als de plannen doorgaan dan heeft de rooms-katholieke begraafplaats laurentius aan de nieuwe crooswijkseweg in Rotterdam Crooswijk er een attractie bij in verband met terug lopende de begrafenissen kunnen ze niets anders dan op deze manier het hoofd boven water houden aldus de directrice.

Alleen de vraag rest bij vele bewoners of een crematorium wel passend is midden in Een woonwijk omdat crematoriums meestal aan de rand van de stad geplaatst worden of op Industrie terreinen.

Ook dit zou met de nieuwste verbrandingstechnieken geen enkel probleem zijn omdat het zo schoon is dat er zelfs geen milieu vergunning nodig is als men maar aan de eisen van de wet voldoet.

Maar hoe zit het dan met recente rapporten waarin men metingen heeft verricht bij bestaande crematoriums die ook voldoen aan de nieuwste verbrandingstechnieken was een vraag van een bewoner uit die rapporten blijkt dat er men als uitstoot zware giftige stoffen hadden gemeten zoals kwik, dioxines en zware metalen. Hoewel men het in theorie veilige verbranding noemt blijkt er in de praktijk regelmatig nogal wat dingen mis te gaan waardoor deze giftige stoffen worden uitgestoten.

Door bij voorbeeld een verkeerd verbrandingsproces, of door haperingen aan de installatie. Verder blijkt dat het as wat men ter plaatse op het strooiveld uitstrooit levens gevaarlijk te zijn voor kinderen en volwassenen omdat het as zich na een tijd vermengd met het grondwater en zo in Het water terecht komt wat rond om de begraafplaats ligt.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content