Heeze: Stichting achter plan natuurgraven - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Heeze: Stichting achter plan natuurgraven

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·
Tags: Heezenatuurgravencrematorium

Net als begin vorig jaar is het ook nu de stichting Rest in Nature die plannen heeft voor een natuurbegraafplaats (waarbij de overledene in de natuur wordt begraven) bij het crematorium in Heeze. De gemeente wilde dinsdagavond nog niet zeggen dat deze stichting achter de plannen zit.

Dat die plannen vorig jaar zijn afgeketst, komt volgens René Poll die bij de stichting uit Boxtel werkt, doordat er andere prioriteiten waren. "In verschillende gemeenten hebben we plannen voor natuurgraven ingediend", zegt Poll. "We hebben daarna eerst alle energie gestoken in het uitwerken van de plannen voor Arnhem." Nu dat project bijna is afgerond, zijn volgens hem andere plaatsen aan de beurt, waaronder Heeze.

Omdat een wijziging van het bestemmingsplan nodig is om de natuurgraven mogelijk te maken, gaat het volgens Poll nog wel even duren voor de begraafplaats in Heeze kan worden geopend.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content