Weesp: 'Overlast crematorium is onzin' - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Weesp: 'Overlast crematorium is onzin'

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·
Tags: DELAWeespcrematoriumCarspelhof

Het is een groot misverstand dat een crematorium in Weesp overlast zou geven. Dat stelt Norman van der Loop van uitvaartverzorger DELA. Ook legt hij uit dat een crematorium vandaag de dag geen schoorsteen heeft, alles intern filtert en geen ongewenste deeltjes of luchtjes uitstoot.

DELA wil samen met Weesper uitvaartondernemer Myosotis een nieuw uitvaartcentrum maken bij begraafplaats Carspelhof, waar een crematorium deel van uit maakt. Omwonenden keren zich fel tegen een crematorium. Volgens DELA wordt daarbij allerlei onzin verkondigd. “Ik lees over industriële uitstraling of omvang. Dat is allemaal niet aan de orde. Men vergeet dat wij belang hebben bij politiek en maatschappelijk draagvlak. We gaan graag het gesprek aan, maar krijgen daarvoor in Weesp nog onvoldoende de gelegenheid”, aldus Van der Loop. Hij wijst naar Venray (zie illustratie) om aan te geven hoe fraai een crematorium in de omgeving kan passen. Dat kan voor Weesp als voorbeeld dienen.

De gemeenteraad neemt volgende maand een definitieve beslissing over het crematorium.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content