Weesp: Nieuwhof ziet crematorium niet zitten - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Weesp: Nieuwhof ziet crematorium niet zitten

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·
Tags: WeespcrematoriumNieuwenhofCasperhof

Uitvaartverzorging Nieuwhof zit niet te wachten op een crematorium bij begraafplaats Carspelhof. Dat heeft Roland Koppen van de uitvaartonderneming laten weten.

Sinds concurrent en buurman Myosotis zich heeft aangesloten bij Dela is de verkeersdrukte op de Utrechtseweg en de bedrijvigheid op het uitvaartterrein toegenomen, zo vertelt Koppen. Nieuwhof heeft de bedrijfsvoering hier al op moeten aanpassen. Als Myosotis mag uitbreiden met een crematorium zal dat nog veel erger worden, verwacht Koppen. Hij vreest dat er voor Nieuwhof dan een onwerkbare situatie kan ontstaan. Tussen beide ondernemingen botert het blijkbaar ook al niet zo. “Van wederzijds respect is helaas geen sprake”, stelt Koppen. De WSP had eerder al laten weten dat het niet zo kan zijn dat de raad met het crematoriumbesluit zo’n belangrijk en lang bestaand bedrijf als Nieuwhof om zeep helpt.

De gemeenteraad behandelde donderdag het crematoriumplan, maar tot besluitvorming kwam het niet. De stemmen staakten met 8-8, vanwege afwezigheid van Tineke Booij. De raad is erg verdeeld over het plan, vooral vanwege het hevige verzet van belanghebbenden.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content