‘LiveUitvaart.nl’ wint hoofdprijs 13e International Funeral Award 2011 - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

‘LiveUitvaart.nl’ wint hoofdprijs 13e International Funeral Award 2011

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·
Tags: CrematoriumFuneralAwardWebcast

De Nederlandse bedrijven Company Webcast uit Rotterdam en MK2 Audiovisueel uit Breda, hebben zaterdagnacht de hoofdprijs van de 13e editie van de International Funeral Awards (I.F.A.) gewonnen. De hoofdprijs werd uitgereikt voor de koppeling van LiveUitvaart.nl met het muzieksysteem AkoestIQ. LiveUitvaart.nl maakt het mogelijk om op grote schaal, tegen lage kosten, heel eenvoudig uitvaartdiensten op te nemen en beschikbaar te maken voor nabestaanden via Internet, zowel live als achteraf. I.F.A. is een onafhankelijke, internationale organisatie van professionals, die hun sporen hebben verdiend in de uitvaartbranche. I.F.A. stimuleert innovatie en kwaliteit in de branche.
LiveUitvaart.nl werd medio 2010 voor het eerst in gebruik genomen door Crematorium Hofwijk in Rotterdam. LiveUitvaart.nl biedt nabestaanden de mogelijkheid om de uitvaartdienst live of achteraf online te bekijken met een persoonlijke toegangscode, waarmee de privacy volledig gewaarborgd blijft. Meer dan 64% van de nabestaanden maakt inmiddels gebruik van de mogelijkheid om de uitvaartdienst online te bekijken. Gemiddeld trekt een uitvaartdienst 15 online kijkers. LiveUitvaart.nl biedt nabestaanden troost, die door omstandigheden niet fysiek bij de uitvaartdienst aanwezig kunnen zijn. Ook nabestaanden, die wel aanwezig waren bij de uitvaartdienst, maken veel gebruik van LiveUitvaart.nl om de uitvaartdienst achteraf online terug te kijken. Inmiddels maken meerdere crematoria in Nederland gebruik van LiveUitvaart.nl en groeit de belangstelling voor dit innovatieve webcast systeem.
LiveUitvaart.nl van Company Webcast, is nu gekoppeld met het slimme muzieksysteem AkoestIQ van MK2 Audiovisueel, waardoor dubbele invoer van gegevens verledentijd is. Ook de bediening van LiveUitvaart.nl is volledig geïntegreerd in AkoestIQ en met de touchpanels in een crematorium, waardoor medewerkers van crematoria LiveUitvaart.nl zeer makkelijk kunnen bedienen, zonder veel extra werk. Olaf Lawerman, directeur van Company Webcast: ‘het is erg goed om te zien dat LiveUitvaart.nl voorziet in een grote behoefte onder nabestaanden en dat meer en meer crematoria het systeem omarmen. De koppeling en integratie met het AkoestIQ muzieksysteem zal enorm bijdragen aan de verspreiding van het LiveUitvaart.nl systeem binnen de uitvaartbranche. We verwachten binnen enkele jaren dat bijna alle crematoria in Nederland haar uitvaartdiensten online beschikbaar zullen maken. Het winnen van deze belangrijke IFA prijs zal hier zeker aan bijdragen en biedt ons ook de kans om LiveUitvaart.nl internationaal te verspreiden’.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content