Groen licht voor eerste crematorium in Griekenland - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Groen licht voor eerste crematorium in Griekenland

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·
Tags: crematoriumgriekenland

Thessaloniki krijgt waarschijnlijk het eerste crematorium van Griekenland. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde in met de plannen.

Het crematorium moet verrijzen op het terrein van de begraafplaats van de Opstanding, die eigendom is van de stad. Het project moet nog een milieueffectrapportage ondergaan en de gemeente Pylaia-Chortiatis, waar de begraafplaats is gevestigd, moet nog een bouwvergunning verlenen.

De Grieks-Othodoxe Kerk was lange tijd een felle tegenstander van crematie. De Kerk beschouwt het lichaam als de tempel van de Heilige Geest en crematie als een opzettelijke ontheiliging en vernietiging van wat God heeft gemaakt. Doorgaans wordt een overledene in Griekenland binnen 24 uur begraven.

Hoewel de Kerk onlangs liet weten de bouw van een crematorium niet langer in de weg te staan, zal bij mensen die kiezen voor een crematie geen orthodoxe kerkdienst worden opgedragen.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content