Politiek wil meer informatie voor crematorium-besluit - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Politiek wil meer informatie voor crematorium-besluit

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·
Tags: Weespcrematoriumpolitiekutrechtsewegprovinciegemeenteraad

Het is nog maar de vraag of de gemeenteraad volgende week groen licht geeft voor de komst van een crematorium aan de Utrechtseweg. Dat de provincie akkoord is met een aparte uitrit, is voor de politiek niet voldoende om nu al fiat te geven.

Vrijwel alle raadsfracties gaven dinsdagavond aan dat met die uitrit het eerste obstakel in ieder geval uit de weg is, maar dat er nog veel moet worden uitgezocht voor er een afgewogen besluit kan worden genomen. Ook in de commissie zelf kon wethouder Van der Hoeven veel twijfels en onzekerheden nog niet wegnemen. Er is onder meer behoefte aan meer informatie over draagvlak, eventuele alternatieve locaties en nieuwe methodes van lichaamsverwerking zoals resomeren.

De publieke tribune zat vol met verontruste buurtbewoners. Ook het bestuur van Weesp tegen Crematorium was van de partij. Marja Becker liet de raad nog eens weten dat er veel weerstand is tegen een crematorium op de Utrechtseweg, vanwege de verwachtte overlast en aantasting van het landschap en hun woonomgeving.

De kans is groot dat de raad het college volgende week wel de opdracht geeft om de onderbouwing van het plan verder uit te werken, maar dat een echt besluit pas over een paar maanden wordt genomen.     
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content