Bouw crematorium Venray vordert gestaag - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Bouw crematorium Venray vordert gestaag

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·

Het nieuwe crematorium Boschhuizen in Venray opent  begin januari 2011 officieel zijn  deuren. Op zondag 27 februari 2011 van 10.00 tot 17.00 uur kunnen belangstellenden tijdens een open dag een kijkje nemen in het crematorium, dat onderdeel uitmaakt van DELA.

Momenteel wordt er aan de Spurkterdijk 40 nog hard gewerkt aan de nieuwbouw, die onder meer gaat bestaan uit ontvangstruimtes, familie- en rouwkamers, condoleanceruimtes, kantoren, een uitvaartcentrum, een aula met ruim 120 zitplaatsen  en een uitvaartlounge, waar de bezoekers na een crematie of een begrafenis op de naastgelegen begraafplaats Boschhuizen van een koffie, cappuccino, glas wijn of tapbiertje kunnen genieten. Ook wordt in de koffiekamers naast de bestaande koffietafels een uitgebreid horeca-assortiment aangeboden. De uitvaartlounge gaat na de ingebruikname zondags open van 14.00 tot 16.00 uur. “Ook wandelaars kunnen dan in deze horecaruimte  terecht voor een hapje en een drankje”, zegt locatiemanager Elly Swinkels. “In het rolstoelvriendelijke gebouw gaan tien mensen aan de slag, die momenteel een interne opleiding volgen bij DELA, en er worden ruim tachtig verlichte parkeerplaatsen aangelegd. We rekenen op 500 crematies per jaar .”

Uitvaartonderneming DELA gaat bij Boschhuizen in het bestaande bos tevens een herdenkingsbos aanleggen, waar de as van de overledene kan worden uitgestrooid. Jaren geleden hebben de zussen Gerrie en Elly Swinkels dit project in gang gezet. “We zijn ontzettend blij dat deze uitvaartfaciliteit in de nabije toekomst iedereen een warme, persoonlijke gelegenheid biedt om waardig afscheid te nemen van de overledenen”, zegt Elly Swinkels.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content