Tilburg: Crematorium krijgt in 2013 derde aula - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Tilburg: Crematorium krijgt in 2013 derde aula

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·
Tags: crematoriumTilburgAula

Crematorium Tilburg verwacht in 2013 een derde aula in gebruik te kunnen nemen aan de Karel Boddenweg. De eerste ontwerptekeningen worden momenteel gemaakt.

De afscheidsruimte wordt met maximaal 25 zitplaatsen de kleinste van de drie en komt op eigen terrein. "Je ziet vooral bij mensen op leeftijd dat de groep bij een crematie niet zo groot meer is", zegt directeur Mariëlle van den Heuvel. "Bovendien biedt het mogelijkheden meerdere diensten op een dag te doen en daarmee onze capaciteit te vergroten."

Op de langere termijn wil Crematorium Tilburg een uitvaartlounge annex café realiseren, waar mensen terecht kunnen na de crematie. Nog ongewis is het of dat op eigen terrein komt of in het populierenbosje tussen de Jozef Platteweg en Karel Boddeweg. Dat is eigendom van de gemeente.

Crematorium Tilburg en omstreken verzorgt nu jaarlijks 1700 crematies. "Afgelopen jaren is dat aantal steeds met zo'n honderd per jaar gestegen. We kunnen nog groeien naar 2800, dat zijn 54 crematies per week. De verwachting binnen de branche op basis van de statistieken is dat er meer mensen gaan overlijden. Het wordt drukker in het crematorium."

De huidige twee aula's tellen 120 en 162 zitplaatsen. Daar kunnen respectievelijk 300 en bijna 500 bezoekers binnen. De eerste diensten starten om 10 uur, de laatste om 16 uur. Eerder beginnen lijkt geen optie, zegt de directeur. De diensten van 10 uur zijn nu al het minst gelifed. "Mensen kiezen liever voor een iets later tijdstip. Bij avondcrematies is dat anders. Ik heb wel het gevoel dat die eraan gaan komen."

Op korte termijn staat een opknapbeurt van het in 1986 gebouwde columbarium - urnenmuur - op het programma. Met aankleding van extra groen en het doorbreken van muren voor meer lichtinval.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content