Huiswerk crematorium Hoogezand-Sappemeer moet over - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Huiswerk crematorium Hoogezand-Sappemeer moet over

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·
Tags: HoogezandSappemeercrematorium

Wethouder Frans Luijckx moet met een nieuw voorstel komen voor de vestiging van een crematorium in Hoogezand-Sappemeer. Na ruim twee uur discussie was dat het huiswerk dat de gemeenteraad Luijckx maandagavond meegaf: kom met een nieuwe onderbouwing van mogelijke locaties en omschrijf duidelijk waarom die wel of niet in aanmerking komen.

De gemeenteraad van Hoogezand vormde zich maandagavond al discussiërend een mening over de voorgenomen bouw door Monuta van een crematorium met uitvaartcentrum in het Drevenbos. Al snel bleek de plek in het bos ten zuiden van Hoogezand het grote pijnpunt en niet alleen voor de bewoners van de aanpalende woonwijk De Dreven, die in grote getale de raadsvergadering bijwoonden.

Behalve de VVD spraken ook GroenLinks en de helft van de tweemansfractie van Lokaal Centraal zich onomwonden uit voor de komst van een crematorium. De overige zeventien raadsleden hielden twijfels. Over één kwestie was iedereen het eens; de communicatie vanuit het gemeentehuis naar de bewoners van De Dreven was ver beneden de maat. Iets waarvoor wethouder Luijckx ruiterlijk zijn excuses aanbood.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content