Ontwerper Kortrijkse crematorium wint "Nobelprijs voor architectuur" - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Ontwerper Kortrijkse crematorium wint "Nobelprijs voor architectuur"

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·

De Portugese architect Eduardo Souto de Moura (58) heeft de Pritzker Architecture Prize, de "Nobelprijs voor architectuur", gewonnen. Zijn gebouwen worden geloofd voor het zorgvuldige gebruik van natuurlijke materialen en de onverwachte vleugjes kleur.

Samen met het Belgisch architecten- en ingenieursbureau Sumproject tekende hij het ontwerp van het nieuwe crematorium 'Uitzicht' bij de begraafplaats op Hoog Kortrijk. De ruwbouw hiervan is momenteel afgewerkt.

Met het winnen van deze prijs volgt Souto de Moura onder anderen Frank Gehry, Rem Koolhaas en Jean Nouvel op. Hij wordt geloofd voor de hotels, musea, sportstadions en andere gebouwen die hij ontwierp in Portugal en in andere Europese landen. Een van zijn bekendste projecten is het Estadio Municipal, dat boven de Portugese stad Braga in een rots gebouwd werd.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content