Brandalarm in crematorium Heeze: een draadje los - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Brandalarm in crematorium Heeze: een draadje los

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·

In het crematorium in Heeze is maandagmorgen het brandalarm afgegaan. Waarschijnlijk hebben klusjesmensen tijdens werkzaamheden in de aula een draadje van het rookalarm losgetrokken. In het crematorium was op dat moment geen publiek aanwezig.

Volgens manager Leo Lucassen van het crematorium in Heeze is het alarm nog nooit tijdens een crematie afgegaan. "Gelukkig niet. Dan moeten we de dienst onderbreken, mensen worden naar buiten begeleid en ook de kist met de overledene wordt naar buiten gebracht." Om op het ergste voorbereid te zijn, krijgen zijn mensen een keer per jaar een brandoefening en hebben ze allemaal een BHV-diploma. "En we hebben een eigen brandinstallatie, zodat we meteen kunnen ingrijpen mocht het nodig zijn".

Omdat het maandagmorgen om een luid alarm ging, werd de brandweer wel gealarmeerd. "Als ons alarm af gaat, hebben we altijd direct contact met de brandweer. Onze gastvrouwen komen dan vragen wat er aan de hand is. Daarna wordt besloten of het gebouw ontruimd moet worden".

No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content