Crematorium krijgt 'Feeling Environment' - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Crematorium krijgt 'Feeling Environment'

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·

Een algemeen gevoel van welbevinden. Dat staat centraal in het vernieuwde Yarden Crematorium Slangenburg in Doetinchem. Niet zomaar een fris verfje of ander behangetje, maar een doordacht concept dat getooid is met de naam 'Feeling Environment'.

Alle ruimten zijn zo ingericht dat kleuren, geuren, materialen, geluiden en beelden aansluiten op de emoties die nabestaanden en bezoekers ervaren.

Slangenburg is de eerste van veertig Yarden crematoria en uitvaartcentra in Nederland die op deze manier worden gerestyled.

Geen gewone verbouwing, aldus locatiemanager John Brunekreeft. „Het is belangrijk dat naast de dienstverlening ook de omgeving waar het afscheid plaatsvindt zo goed mogelijk aansluit op de emoties van de bezoekers, zodat ook de ervaring van de uitvaartsceremonie een positieve bijdrage levert aan het totale afscheid en het verwerkingsproces.”

Kers op de slagroomtaart is het kunstwerk dat beeldend kunstenaar Herman van den Broek uit Laag-Keppel maakte voor de hoofdingang van het vernieuwde crematorium.

Van den Broek ontwierp een beeld van zes mensfiguren, waarvan er een op afstand staat. De symboliek staat voor de overledene die zijn omgeving verlaat en de omgeving die door de overledene wordt verlaten.

Het beeld is vrijdag officieel onthuld door Doetinchems burgemeester Herman Kaiser.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content