Heerhugowaard: Doorbraak in pijndossier crematorium - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Heerhugowaard: Doorbraak in pijndossier crematorium

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·

De kogel is door de kerk. Na twaalf jaar van discussie heeft de Oldenzaalse politiek maandagavond in de raadsvergadering overeenstemming bereikt over de komst van het crematorium aan de Schipleidelaan.

Raadsbreed werd ingestemd met het bestemmingsplan en dat betekent dat er eindelijk een doorbraak is bereikt in het pijndossier ‘crematorium’. De discussie over wel of geen crematorium heeft volgens de coalitie- en oppositiepartijen lang genoeg geduurd.

De verkeersveiligheid op de Schipleidelaan vormde jarenlang een punt van zorg bij de fracties. Alleen GroenLinks was gisteravond nog niet overtuigd van een verkeersveilige situatie. De PvdA en VVD willen wel dat het college een vinger aan de pols houdt met betrekking tot de verkeersafwikkeling op de Schipleidelaan. „Mocht in de toekomst blijken dat waarschuwingen van omwonenden terecht zijn, dan willen we dat er gekeken wordt of er inderdaad aanpassingen nodig zijn”, verkondigde Leon Lulofs van de PvdA.

CDA-wethouder Frits Rorink reageerde verheugd op het besluit. „Als de situatie aanleiding geeft tot aanpassing, dan gaan we daar naar kijken.”




No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content