Duurzame uitvaarten ook in Den Haag - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Duurzame uitvaarten ook in Den Haag

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·
Tags: crematoriumdenHaagduurzameuitvaartencrematie

Actualiteitenprogramma Nieuwsuur besteedde er onlangs uitgebreid aandacht aan, de duurzame uitvaart. Een interessant idee vindt PvdA-raadslid Bas Sepers: “Er liggen belangrijke verduurzamingskansen in het uitvaartwezen. Wat mij betreft gaan wij die volop benutten.”

Sepers heeft het college gevraagd te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om Haagse begraafplaatsen en crematoria te verduurzamen. “Uiteraard vragen wij het college vooral te kijken naar de twee begraafplaatsen die in het bezit zijn van de gemeente. Maar de andere Haagse begraafplaatsen willen we bij deze uitdagen eveneens een serieuze verduurzamingsslag te overwegen.”

Een goed voorbeeld van een duurzame maatregel die bij uitstek kan worden toepast in crematoria is het hergebruiken van warmte. Sepers: “Met de restwarmte van de verbrandingsoven kan men het hele gebouw verwarmen. In Engeland bestaat zelfs een crematorium dat een heel zwembad verwarmt. Dat scheelt enorm veel energie en uiteraard ook heel veel geld.”

Het naar eigen zeggen meest duurzame uitvaartcentrum ter wereld De Laatste Eer laat zien hoeveel mogelijkheden er zijn. Zij maken gebruik van warmte-koude-opslag, hebben hun dak bedekt met sedum en het regenwater ontkoppeld van het riool. Daarnaast worden er alleen natuur- en milieuvriendelijke bouwmaterialen gebruikt, voldoet de verbrandingsoven aan de hoogst denkbare milieunormen en wordt door filtersystemen de uitstoot van schadelijke stoffen tegengegaan.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content