Foutje: uitvaart anderhalf uur eerder - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Foutje: uitvaart anderhalf uur eerder

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·

HEERENVEEN -  Thea Bouma zit helemaal stuk. Haar 79-jarige moeder is zaterdag overleden en zou aanstaande donderdag rond half twaalf in Heerenveen gecremeerd worden, maar door een fout van het crematorium is de uitvaart noodgedwongen anderhalf uur vervroegd. En dat terwijl de rouwkaarten al de deur uit waren.

Een blunder, zo geeft ook manager Duizendstra van het crematorium Schoterhof toe. ,,Er is een menselijke fout gemaakt. Door onoplettendheid hebben we per ongeluk twee uitvaarten op hetzelfde tijdstip ingeroosterd. Toen we daar achter kwamen, zijn we direct in actie gekomen.” De crematie van de moeder van Bouma werd anderhalf uur vervroegd. De mogelijkheid voor het condoleren werd van donderdagochtend naar woensdagavond veranderd.

Het crematorium bood excuses aan en heeft nieuwe rouwkaarten laten drukken met het juiste tijdstip. ,,Het is een drama dat mensen in een rouwperiode met deze problemen te maken krijgen, maar het is helaas niet meer te veranderen. We doen er nu alles om dit recht te zetten”, zegt de manager.

Bouma vindt de excuses en de nieuwe rouwkaarten terecht, maar blijft toch boos. ,,Ik wil de uitvaartwereld waarschuwen, zodat dit niet nog een keer voorkomt. Daarom doe ik toch mijn verhaal. Het heeft mijn familie heel veel verdriet gedaan en in deze periode doet dat extra pijn. Excuses nemen dat nare gevoel niet weg. Een dubbelboeking is voor vakantiegangers al heel vervelend, wat dacht je hoe dit bij mensen in rouw aan komt?”, vraagt ze zich in woede af. ,,We hopen dat iedereen donderdag op het juiste tijdstip er is en vooral dat dit nooit weer gebeurt.”

Uitvaartdeskundige Peter van Schaik van Uitvaart.nl stelt dat het om een uitzonderlijke fout gaat. ,,Er is ooit over nagedacht om het inplannen van uitvaarten te digitaliseren, maar juist om dit soort fouten te voorkomen werd besloten het toch door mensen te laten doen. Als je alles keurig opschrijft, kan het bijna niet mis gaan. Dit is voor het eerst dat ik hoor dat het fout gaat.” De Landelijke Vereniging van Crematoria kon gisteren niet reageren.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content