Plan voor crematorium bij Hoogkerk - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Plan voor crematorium bij Hoogkerk

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·

Er komt mogelijk een tweede crematorium in de stad Groningen. Uitvaartbedrijf Algemeen Belang wil het bouwen in het Westpark, tussen de wijk Vinkhuizen en Hoogkerk.

Algemeen Belang zit al sinds de jaren zestig in Selwerd en is daar uit zijn jasje gegroeid. Het bedrijf ziet het verwilderde Westpark als een ideale plek voor nieuwbouw van een kantoor, een uitvaartcentrum en een eigen crematorium. Het enige crematorium dat Groningen nu kent staat aan de rand van begraafplaats Selwerderhof, aan de noordkant van de stad.

Vorig jaar werd in het Westpark al een skivijver aangelegd. De uiterste zuidkant van het park, tegen het Hoendiep aan, wordt een 'groen' bedrijventerrein. De Dierenbescherming Groningen wilde in het park een groot asiel en pension voor de hele provincie realiseren. Na massale protesten van omwonenden, die bang waren voor het lawaai van blaffende honden, werd dat plan dit voorjaar ingetrokken.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content