Leefloners mogen in Brugge niet gecremeerd worden op zaterdag - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Leefloners mogen in Brugge niet gecremeerd worden op zaterdag

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·

Schepen voor Burgerzaken Franky Demon (CD&V) stelde op de gemeenteraad de nieuwe tarieven voor crematies voor. Sterven wordt duurder, ook al blijft het Brugs crematorium volgens Franky Demon het goedkoopste in Vlaanderen. Maar er is ook een prijsverschil qua dag en voor leefloners is er zelfs geen tarief op zaterdag voorzien.  

De verschillen tussen weekdagen (424 euro) en drukke zaterdagen (489 euro) zijn opmerkelijk. In 2013 zal laatstgenoemd bedrag zelfs opgetrokken worden naar 501 euro. Voor de crematie van kinderen gelden gevoelige kortingen : die tarieven variëren van 79,50 tot 139,50 euro. Voor de crematie van behoeftige volwassenen (leefloners) en hun kinderen dient respectievelijk 159 euro en 79,50 euro opgehoest te worden. Ook die tarieven vertonen een stijgende lijn : in 2013 wordt het respectievelijk 167 euro en 84 euro. Raadslid Miguel Chevalier (SP.A) wees op een pijnlijke discriminatie : „Er zijn geen tarieven voor leefloners op zaterdag. Zij mogen dus die dag niet gecremeerd worden."
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content