Dela schrapt crematorium Obdam voor Heerhugowaard - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Dela schrapt crematorium Obdam voor Heerhugowaard

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·

OBDAM - Uitvaartonderneming Dela heeft vanmiddag definitief gekozen voor het bouwen van een crematorium in Heerhugowaard. Het plan voor een crematorium in Obdam is geschrapt.

Volgens woordvoerder Martin Kersbergen heeft Dela uit een haalbaarheidstudie geconcludeerd dat de plek in Heerhugowaard, gelegen naast de begraafplaats aan de Krusemanlaan, beter geschikt is voor een kwalitatief goede voorziening die geschikt is voor een groter gebied.

Eind vorig jaar bleek dat Dela zowel voor een plek in Obdam als – op anderhalve kilometer afstand – in Heerhugowaard plannen ontwikkelde voor een crematorium. Toen zei Kersbergen nog dat twee kleinschalige crematoria heel goed naast elkaar kunnen bestaan. Nu heeft de haalbaarheidsstudie een andere conclusie opgeleverd. ,,Er zijn allerlei plussen en minnen. De gewenste schaalgrootte, de kwaliteitsambitie die we hebben en natuurlijk de investering die nodig is. Wat ook meespeelde is de directe relatie met de begraafplaats die er in Heerhugowaard is’’, zegt Kersbergen.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content