Tegenstanders weesper crematorium verenigd in stichting - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Tegenstanders weesper crematorium verenigd in stichting

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·

De tegenstanders van de plannen voor een crematorium aan de Utrechtseweg hebben zich officieel verenigd. Er is een stichting opgericht met de naam Weesp tegen Crematorium.

De organisatie bestaat vooral uit omwonenden, die de komst van een crematorium in hun buurt willen voorkomen. De stichting vindt de ambitieuze plannen van Myosotis/Dela te groot voor Weesp en stelt dat de voordelen niet opwegen tegen de nadelen voor natuur en landschap. Ook vreest WtC verkeershinder, stank en geluidsoverlast. Volgens de stichting zijn er in de regio genoeg crematiemogelijkheden voor de tien tot vijftien weespers die jaarlijks gecremeerd worden. Het crematorium dat Myosotis/Dela voor ogen heeft, heeft een capaciteit van 700 crematies per jaar; van ‘industriële omvang’ vindt WtC.     

Stichting Weesp tegen Crematorium heeft goede hoop dat de gemeente het plan uiteindelijk afwijst, omdat er binnen de gemeenteraad ook veel vragen en zorgen leven.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content