Amsterdam: Crematorium-soap niet ten einde - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Amsterdam: Crematorium-soap niet ten einde

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·

Wie dacht dat de crematoriumsoap ten einde was, kwam vorige week bedrogen uit. Wethouder Paquay kwam met de verrassende mededeling dat de aanbesteding van de realisatie niet helemaal goed is gegaan en dus over moet. Opnieuw een uitglijder van de eerste orde van de SP-wethouder die er inmiddels een flink aantal heeft verzameld.

VVD-woordvoerder voor deze kwestie, Manfred Harlaar, was met stomheid geslagen; “Dat de aanbesteding niet kosjer was, dat kon je bijna proeven, maar dit kon niet niemand vermoeden. Het is een blunder van jewelste.”. De aanbesteding moest namelijk twee keer plaatsvinden. De tweede keer gebeurde dit op een andere wijze dan de eerste keer. En dat is niet volgens de regels Harlaar: “We kijken nu niet alleen tegen vertraging aan, maar ook tegen hogere kosten. Het boetebeding van de PC Hooft Groep gaan we nu in de portemonnee voelen. Een motief voor de wethouder om nog sneller en onzorgvuldiger te werk te gaan en nog meer fouten te gaan maken.”. De SP-wethouder denkt dat het met de kosten wel meevalt, maar vergeet dat alle gegevens inmiddels op straat liggen; er kan nu niet adequaat aanbesteed worden onder de voorliggende voorwaarden. Daarnaast is de VVD erg bezorgd over wat de SP-wethouder aan kwaliteiten ten toon spreidt. De VVD-woordvoerder: “Als deze wethouder zich verschuilt achter in externe kracht getuigt dat niet van politieke sensitiviteit. De wethouder is en blijft verantwoordelijk, niet een ambtenaar of extern geworven kennis.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content