Asymptote onthult ontwerp crematorium - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Asymptote onthult ontwerp crematorium

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·

Asymptote Architecture heeft het ontwerp onthuld van een nieuw crematorium in Schiedam. Het crematorium moet plaats bieden aan uitvaarten van alle geloofsgroepen en culturen in Nederland.

Het ontwerp van Asymptote bestaat uit een meanderende exterieur met geperforeerde patronen in het dak op de zijgevel. Door het patroon in het dak valt het zonlicht op een ‘speelse’ manier de ruimtes in. Om het gebouw heen zijn kleine tuinen en vijvers voorzien om een natuurlijke omgeving te creëren voor het crematorium.

Asymptote wil met het project ook laten zien dat een crematorium meerdere functies kan hebben voor een gemeenschap. Zo kunnen er in de grote ruimtes naast uitvaarten ook muziekoptredens, poëzielezingen en tentoonstellingen worden georganiseerd.

Het crematorium is een particulier initiatief van de Schiedamse Piet Sanders, zoon van een gelijknamige architect die Schiedam veel gebouwen naliet. Yarden, eigenaar van het bestaande crematorium in Schiedam, heeft geen plannen om het nieuwe gebouw te realiseren.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content