SP stelt vragen over crematorium - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

SP stelt vragen over crematorium

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·

De SP-Boxmeer houdt op zaterdag 12 februari een enquête in Sambeek. Onderwerp is de mogelijke komst van een crematorium nabij de algemene begraafplaats aldaar. De enquête wordt in de directe omgeving van de algemene begraafplaats gehouden onder ruim 100 huishoudens.

SP raadslid Edson Manuel legt uit: “ Dit in navolging van de eerder gehouden enquête in Boxmeer, waar ook plannen zijn voor een crematorium in de wijk Hollesteeg. We willen ook in Sambeek peilen hoe de directe omwonenden denken over de komst van een crematorium nabij de begraafplaats.”

Maatschappelijk gevoelig
Al enige tijd is bekend dat uitvaartorganisatie Yarden plannen heeft om bij de begraafplaats in Sambeek een crematorium te realiseren.
Eind vorig jaar heeft de SP vragen hierover gesteld aan het college van B en W. Omdat de komst van een crematorium maatschappelijk gevoelig ligt, wilden we graag weten hoever de plannen in Boxmeer en Sambeek reeds gevorderd waren.
Desgevraagd gaf het college aan dat op 8 juli 2009 een informatieavond heeft plaatsgevonden in Sambeek die door ca. 200 mensen is bezocht. Volgens de gemeente waren alle omwonenden voor deze avond uitgenodigd.

SP onderzoekt
De SP vindt het belangrijk om van de inwoners te horen hoe zij denken over de plannen.
Manuel: “Daarom gaan we zelf op onderzoek uit, wij doen dit middels een enquête. We hopen er zo achter te komen hoe de mensen in Boxmeer en Sambeek op dit moment over de mogelijke komst van een crematorium denken.”
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content