Weesp: Kritiek op rol CDA-raadslid bij besluit crematorium - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Weesp: Kritiek op rol CDA-raadslid bij besluit crematorium

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·
Tags: crematoriumweesp.CDAraadslidnesluit

Er is ophef over de rol die CDA-raadslid Marian Everts speelt in het besluit rond het crematorium. De Weespse heeft namelijk een huis gekocht aan de Utrechtseweg en vervolgens als enige van haar fractie tegen het voorstel gestemd.

Het CDA Weesp is erg ongelukkig met de situatie. “Dat er vragen worden gesteld, is terecht”, geeft  fractievoorzitter Thea Jansen toe.  “Dit is ook intern een heikele kwestie. Het komt vaker voor dat een raadslid anders stemt dan de rest van de fractie. Zolang dat naar eer en geweten gebeurt, is dat geen probleem. Maar Marian heeft ons er niet van kunnen overtuigen dat dit in deze kwestie het geval is. En dat kan eigenlijk niet. Wij kunnen haar nergens toe dwingen, maar we hebben hebben haar wel nadrukkelijk verzocht niet bij het stemmen aanwezig te zijn. Helaas heeft ze daar niet naar geluisterd. "

Had zij voor gestemd, dan was het crematorium er gekomen. Nu staakten de stemmen en wordt het voorstel volgende maand opnieuw in stemming gebracht. Dan zal Everts opnieuw haar afweging moeten maken.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content