Zweedse bergen met de naam Crematorium 'Little Hitler' en '3rd Reich' storen sommige klimmers - Crematorium.eu News about crematoria in Europe - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Zweedse bergen met de naam Crematorium 'Little Hitler' en '3rd Reich' storen sommige klimmers

www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium
Published by in Dutch / Nederlands ·

Zweedse bergen met de naam Crematorium 'Little Hitler' en '3rd Reich' storen sommige klimmers

Nooit geweten dat bergbeklimmers zulke nazi sympathisanten zijn. Het is wel erg toevallig dat verschillende bergtoppen in Zweden dergelijke onsmakelijke namen hebben gekregen, en dat daar blijkbaar niet eerder mensen over hebben geklaagd. Namen die de bergtoppen kregen waren onder andere: "Swastika", "3rd Reich" "Zyklon" "Kristallnacht", "Crematorium" ,"Himmler" en "little Hitler".

De Zweedse vereniging van bergbeklimmers zegt dat ze niet op de hoogte was van de onsmakelijke bergnamen, maar voegde eraan toe dat de namen soms 'inside jokes' zijn van de klimmers.

En inderdaad, een klimmer Mikael Widerberg genaamd, die in 2001 aan een berg de naam "Little Hitler" gaf, vertelde de plaatselijke krant dat de namen als een "interne zaak van de klimmers" moeten worden beschouwd. Hij voegde daaraan toe dat "er nog andere bergen zijn die genoemd zijn naar ergere zaken".
Erg grappig inderdaad. Werkt de schone en zuivere berglucht zo inspirerend of waren die lui wat in de war geraakt door de ijle lucht daarboven? Of zou je, hoog boven de aarde verheven, sneller tot het ideeëngoed van de nazi's worden aangetrokken? Hoe het ook zij, bergen zijn niet het bezit van bergbeklimmers en de namen zouden dat ook niet moeten zijn.
No comments

Add to Google
crematorium.eu on Facebook
Back to content