Crematorium Walpot Eijsden. Crematorium.eu informeert over crematoria en crematie in Europa - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Crematorium Walpot Eijsden. Crematorium.eu informeert over crematoria en crematie in Europa

<< naar overzicht Crematoria Nederland

Crematorium Walpot Eijsden

Crematorium Walpot heeft in december 2007 haar deuren geopend.

Het crematorium is erop gericht uw crematie of begrafenisplechtigheid naar geheel eigen wens te laten verlopen.

In het gebouw vallen de openheid en warme sfeer op. Door het gebruik van natuurlijke materialen voor het gebouw, zoals het koper van de bovenverdieping, de muren van mergel en de overal terugkerende houten elementen in combinatie met het werken met speelse kleuren in het interieur zoals groen, olijf, geel en paarsblauw wordt er een unieke troostrijke en welhaast huiselijke sfeer gecreeerd.

Bij het betreden van de halfronde ontvangsthal maken de hoeveelheid licht en de ruimte meteen indruk, grotendeels verkregen door de geheel glazen pui. Hoewel sober en summier ingericht om het gevoel van ruimte te versterken, zijn de aanwezige meubelstukken met gevoel gekozen.

De lange donkerhouten condoleancetafel zorgt voor contrast in het verder zeer lichte interieur. U kunt plaats nemen op de comfortabele gele en groene stoelen of paarsblauwe krukjes en uw kopje koffie kunt u kwijt op strakke glazen tafeltjes. De grote tegels op de vloer hebben een optisch vergrotend effect.

Ook in de halfronde aula wordt u omringd door glas, waardoor het daglicht vrij spel heeft en u omringd wordt door de elementen en de jaargetijden. Het vertrek wordt deels omsloten door een waterpartij die het gevoel van ruimte versterkt en, indien het zonlicht erop valt, zorgt voor bijzondere lichteffecten in het interieur. Langs de ramen zijn dezelfde grote tegels gebruikt als in de ontvangsthal en de zitplaatsen bevinden zich in een ronding van afwisselend groen/olijf/paarsblauwe banen vloerbedekking.
In de inrichting van de aula staat de overledene op bijzondere wijze centraal.

Adres:

Crematorium Walpot Eijsden
Pisartlaan 8
6245 SK Eijsden

Tel: +31 (0)43 409 3703
Fax:  +31 (0)43 409 1086

Email: info@walpot.net

Openingstijden:


Maandag- Vrijdag

Zaterdag

Op Zondag gesloten

crematorium.eu webshop

Uw dierbare bevindt zich in het hart van de ruimte. De baar wordt omringd door smaakvolle lederen zitbanken voor de naaste familieleden en de gasten vormen er een kring omheen. De keuze voor deze opstelling biedt de aanwezigen de mogelijkheid om tijdens de dienst onderling oogcontact te houden, waardoor een gevoel van intimiteit opgeroepen wordt.

Op de twee aan de muur hangende LCD-schermen kunnen videobeelden of foto’s getoond worden en natuurlijk kan er muziek afgespeeld worden naar keuze. De grote aula biedt 110 zitplaatsen.

Ook is er de gelegenheid om in de avonduren (op verzoek kan het gebouw passend verlicht worden d.m.v. fakkels) een crematieplechtigheid te houden, eventueel aansluitend gevolgd door een catering-arrangement in de ruime en smaakvol ingerichte ontvangsthal.

Indien de familie van de overledene dit wenst kan gebruik gemaakt worden van de familiekamer, voorafgaand aan de crematiedienst. Wederom ingericht in dezelfde stijl als de grote aula, biedt deze ruimte de gewenste privacy voor diegenen die niet samen met de genodigden in de ontvangstruimte willen verblijven in afwachting van de dienst.

Bestel hier uw rouwboeket

Back to content