Crematorium de Meerdijk Emmen. Crematorium.eu informeert over crematoria en crematie in Europa - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Crematorium de Meerdijk Emmen. Crematorium.eu informeert over crematoria en crematie in Europa

<< naar overzicht Crematoria Nederland

Crematorium “De Meerdijk”


Het crematorium ” De Meerdijk” in Emmen werd begin 1986 in gebruik genomen. Het moderne complex ligt ten zuiden van Emmen op een groot eigen terrein. De inrichting van het terrein sluit goed aan bij het Drents landelijk Essenlandschap met de karakteristieke eikenwallen. Het is gebouwd in opdracht van DLE Emmen  en Monuta. Omdat steeds meer mensen kiezen voor crematie heeft er in 2000 een ingrijpende verbouwing plaatsgevonden.
Het modern geoutilleerde gebouw bevat een ruime aula met 130 zitplaatsen en biedt in totaal plaats aan ruim 300 familieleden en belangstellenden.
Naast de algemene ontvangstruimte voor de belangstellenden is er voor de directe nabestaanden een familiekamer waar men voor aanvang van de plechtigheid in intieme kring kan wachten. En indien men het wenst kan er in de familiekamer ook een kopje koffie of thee genuttigd worden. Er is gelegenheid om voor aanvang van de plechtigheid  nog afscheid te nemen van de overledene. Het crematorium beschikt over een professionele geluidsinstallatie met een uitgebreid repertoire aan muziek.
Verder is er een condoleanceruimte met 150 zitplaatsen. Hier wordt de gelegenheid geboden om de familie te condoleren het condoleanceregister te tekenen en er is tijd voor koffie, thee, frisdrank of een glas wijn. Dit kan met cake of koek maar ook met soep, een belegd broodje, of een complete broodmaaltijd. Desgewenst kan nog iets anders worden gereserveerd.
In de natuurlijke omgeving van het crematorium bevindt zich de urnentuin, de urnenheuvel en een binnen-  en buiten- colombarium (urnenkamer)waarin urnen kunnen worden bijgezet.
Voor het verstrooiterrein is een bloemenplateau aangelegd waar na afloop van de plechtigheid de bloemen worden neergelegd, tenzij de familie hiervoor een andere bestemming heeft. Hier staan gedenkmonumenten waarop gedenkplaatjes kunnen worden aangebracht.

Adres:

Crematorium “De Meerdijk”
Meerdijk 74
7825 TH EMMEN

Telefoon: (0591) 628305
Telefax: (0591) 627173

Openingstijden:


Maandag- Vrijdag

Zaterdag

Op Zondag gesloten

crematorium.eu webshop

Bestel hier uw rouwboeket

Back to content