Crematorium Hardenberg. Crematorium.eu informeert over crematoria en crematie in Europa - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Crematorium Hardenberg. Crematorium.eu informeert over crematoria en crematie in Europa

<< naar overzicht Crematoria Nederland

Crematorium de Lariks Hardenberg
  

Adres:

Oldemeijerweg
                
                
                    
Hardenberg

Telefoon:
0523 – 52 21 12
E-mail:
info@crematoriumdelariks.nl


Het nieuwe Crematorium De Lariks in Hardenberg is maandag 18 januari 2016 gestart met haar dienstverlening. ‘Een aanwinst voor Hardenberg’, vindt manager Birgit Rusken. ‘Ook in het Noorden en Oosten kiezen steeds meer mensen voor een crematie. Die hoeven nu niet meer af te reizen naar Emmen, Zwolle of Almelo.’
Afscheid nemen is de meest ingrijpende en intieme emotie die we kennen. Of u nu zelf al uw uitvaart wilt of moet regelen of als u als nabestaande voor deze moeilijke opgave staat, de medewerkers van Crematorium De Lariks adviseren, begeleiden en ondersteunen u. Allen geven zij in woord en daad inhoud aan het goed verlopen van de uitvaartplechtigheid.

Faciliteiten
Voor uitvaarten maakt het aan de Oldemeijerweg gevestigde crematorium gebruik van de faciliteiten van het ernaast gelegen uitvaartcentrum. Rusken: ‘Denk daarbij aan een aula en een condoleance- en familiekamer. Overigens organiseren we in het voorjaar Open Dagen, waarop geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen in het nieuwe crematorium. Die Open Dagen vallen hoogstwaarschijnlijk samen met de officiële opening van Crematorium De Lariks door Peter Snijders, burgemeester van Hardenberg.’

De fraai ingerichte grote zaal of aula is voorzien van een verplaatsbaar wandsysteem. Daarmee is de grootte van de zaal eenvoudig aan te passen aan het aantal gasten. Zo kan een intieme sfeer worden gecreëerd als het kan en kan voor extra ruimte worden gezorgd als dat nodig is. De aula beschikt over audiovisuele voorzieningen, een orgel en een ringleiding.

Het uitvaartcentrum beschikt over 5 opbaarkamers. Nabestaanden kunnen met een speciale code hun overleden dierbare 24 uur per dag, 7 dagen per week bezoeken om in alle rust afscheid te nemen.

In de familiekamer kunnen nabestaanden overdag en ’s avonds een kop koffie drinken als zij op bezoek komen bij hun overleden dierbare. Ook kan de familiekamer worden gebruikt als condoleanceruimte en voor het allerlaatste afscheid. Soms wordt de familiekamer gebruikt voor een uitvaartplechtigheid. De nabestaanden van de opgebaarde overledenen worden hierover uiteraard tijdig geïnformeerd.

Crematorium de Lariks Hardenberg Aula
Crematorium de Lariks condoleance
crematorium.eu webshop
Nagedachtenis
Na een crematie zijn er vele mogelijkheden van nagedachtenis en asbestemming. Een ieder heeft wel eens gehoord van het uitstrooien van as. En ook bijna iedereen kent wel de sierurnen waarin de as van een overleden dierbare wordt bewaard. Maar ook is een deel van de as te verwerken in bijvoorbeeld sieraden. Of in een glasreliek. Juist omdat er zo veel mogelijkheden zijn, is het belangrijk dat u uitgebreid de tijd neemt om die vorm van asbestemming te kiezen die het beste bij u of bij de overledene past.

Het is overigens goed te weten dat u als nabestaande niet overhaast een keuze hoeft te maken. Gedurende een maand na de crematie wordt de as bewaard in de algemene nis van een crematorium. Dit is wettelijk zo bepaald. Na deze periode van een maand kunt u als nabestaande voor een vorm van asbestemming kiezen. De medewerkers van Crematorium De Lariks informeren u graag en kunnen u tal van voorbeelden tonen.

Bestel hier uw rouwboeket

Back to content