Crematorium Hasselt - www.crematorium.eu informeert over crematoria en crematie in België en Europa - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Crematorium Hasselt - www.crematorium.eu informeert over crematoria en crematie in België en Europa

Het crematorium

Het crematorium Hasselt  op een laaggelegen terrein, langs de Prins-Bisschop-Singel, discreet verscholen onder de populieren, maar toch dichtbij alle verbindings- en invalswegen.

Het gebouw is in 2007/2008 totaal gerenoveerd en uitgebreid met een extra aula, een inkomsthal en meerdere koffiekamers.

Zowel binnen als buiten biedt het gebouw rust en discrete waardigheid. De opgaande lijnen van de aula herhalen de eerder opgedane buitenindrukken.

Attente medewerkers vangen familie en nabestaanden op in een sfeer van medemenselijkheid. Alle voorzorgen worden genomen om de ceremonies in volledige sereniteit te laten verlopen en de nabestaanden in een kader ter beschikking te stellen dat in dergelijke moeilijke momenten noodzakelijk is.

De twee aula´s vormen het centrale gedeelte van het gebouw waarop alle andere ruimtes op natuurlijke, doch functionele wijze aansluiten. In de aula wordt de katafalk excentrisch gesitueerd, waarbij de zitplaatsen zodanig gericht zijn dat de overledene, in geborgenheid, als het ware nog temidden van de nabestaanden is.

Na de afscheidsviering staan er koffiekamers ter beschikking

crematorium.eu webshop
Adres:

Crematorium Hasselt
Prins Bisschopssingel 67
3500 Hasselt
Telefoon: 011-28 31 83
Telefoon: 011-28 31 11

Foto´s
In de Pers

30-04-2011 Focus op Hasselt

Crematorium Hasselt breidt uit met vierde oven


Door het stijgend aantal crematies en de volledige bezetting van de drie ovens heeft het Crematorium een vierde oven van 500.000 euro in gebruik genomen, speciaal voor zwaarlijvige mensen.

De oven heeft een lengte van 2,20 meter, een breedte van 1 meter en een hoogte van 80 centimeter en moet de volzette capaciteit van 1500 crematies van de drie overige ovens helpen opvangen.

Cremeren geniet alsmaar meer belangstelling bij het publiek dan begrafenis. Familie kan nog moeilijk het graf van de overledene onderhouden wegens tijdsgebrek en toenemende tijdsdruk. Een urne met het as van de overledene kan gerust vandaag thuis bewaard worden, hetgeen de verbondenheid met de overledene hechter kan maken.

Een crematie kan al vanaf 500 euro, afhankelijk wanneer ze gebeurt, in het weekend of op weekdagen.

Back to content