Crematorium Heerhogowaard. Crematorium.eu informeert over crematoria en crematie in Europa - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Crematorium Heerhogowaard. Crematorium.eu informeert over crematoria en crematie in Europa

<< naar overzicht Crematoria Nederland

Crematorium Waerdse Landen
  

Adres:
Crematorium Waerdse Landen Heerhugowaard
Krusemanlaan 5
1701 VN Heerhugowaard


Telefoon:
040 - 262 49 00
Telefax:

09-08-2014 Heerhugowaard

Aanstaande maandag opent het nieuwe crematorium Waerdse Landen aan de Krusemanlaan in Heerhugowaard de deuren. En hoe het cru het misschien ook klinkt: het crematorium is van alle gemakken voorzien.

De officiële opening en de bijbehorende open dag vinden later in het jaar plaats. Toch kunnen nabestaanden uit Heerhugowaard en omgeving vanaf maandag al afscheid nemen in de Waerdse Landen, eigendom van coöperatie DELA.

HD-kwaliteit
De aula van het crematorium biedt plaats aan maar liefst vijfhonderd bezoekers en is volledig op de huidige tijdsgeest ingericht. Zo hangen er grote flatscreens, staat er een vleugel en kan de uitvaart zelfs in HD-kwaliteit worden vastgelegd.

Tapas
Ook aan koffie en cake is gedacht. Maar wie dat niet genoeg vindt, kan ook tapas en wijn bestellen.  Nieuwsgierig geworden? Op zaterdag 4 oktober stelt het crematorium de deuren open voor geïnteresseerden. En ja, dan kan ook de ovenruimte van binnen worden beken.


11-05-2012 Heerhugowaard

De discussie stamt al van een goed deel in de vorige eeuw, maar nu is er dan groen licht voor een rouwcentrum met crematorium aan de Krusemanlaan. De politiek blijft echter faliekant tegen een tweede centrum in het gebouw van de Waerdse Tempel.

Als het college maar rekening houdt met de verkeerssituatie en de parkeerdruk op de Krusemanlaan, dan mag het nieuwe uitvaartcentrum van Dela er komen, aldus de raadscommissie Stadsontwikkeling dinsdagavond. En dat er nog wel wat op die verkeersveiligheid valt af te dingen bleek uit een presentatie van Bob Hulst, voorzitter van het Wijkpanel Schilderswijk, die echter nu alleen op persoonlijke titel sprak en namens een groep bewoners.
Hij liet aan de hand van een serie foto’s zien dat het nu al gevaarlijk is om vanaf de Krusemanlaan de inrit van de begraafplaats in te slaan. Niet alleen staat daar vaak maar de helft van het hek open, ook is er geen opstelstrook op de weg, en zijn mensen die linksaf de parkeerplaats willen oprijden gedwongen om op de weg te wachten op tegemoetkomend verkeer. Volgens Hulst komt het een paar keer per jaar voor dat er ernstige ongevallen gebeuren op de Krusemanlaan.

Deze pagina kan door het crematorium als informatie- / reclamepagina benut worden. de pagina kan vrij worden vormgegeven. Meer informatie kan U aanvragen d.m.v. het aanvraagformulierBestel hier uw rouwboeket

Google Maps einbinden
Back to content