Crematorium Duin & Bollenstreek, Lisse. Crematorium.eu informeert over crematoria en crematie in Europa - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Search
Go to content

Main menu:

Crematorium Duin & Bollenstreek, Lisse. Crematorium.eu informeert over crematoria en crematie in Europa

<< naar overzicht Crematoria Nederland

Crematorium Duin & Bollenstreek te Lisse

  

Adres:

Crematorium Duin & Bollenstreek
Achterweg-Zuid 62
2161 DZ Lisse

Telefoon: 
Telefax: 


Presentator Harry Mens gaat een crematorium beginnen.

De presentator van Business Class heeft een vervallen bollenschuur in Lisse aangeschaft die hij gaat verbouwen tot "het mooiste crematorium van Nederland", zegt hij tegen De Telegraaf.
"Er komen twee aula’s met 70 en 180 stoelen en twee ontvangstruimtes die ook nog kunnen worden samengetrokken. Nota bene naast de kleurrijke Keukenhof verschijnt rond de aula’s nog een siertuin van Dick Beijer maar dan in gepaste, witte tinten", vertelt Mens enthousiast.
"Het wordt een stiltetuin met witte bloemen, spierwitte berken en roomwitte annabella’s." De gemeente heeft inmiddels groen licht gegeven voor de verbouwing. Mens wil het crematorium in september 2015 openen.
De presentator ergert zich aan de huidige gang van zaken in de uitvaartbranche: "Het is vaak lopendebandwerk bij de bestaande crematoria. Daar heb ik me vaak aan gestoord. Een afscheid mag vijf kwartier duren, dan komt de volgende. Wij doen er straks geen tien per dag, maar vier. En daarvoor mag per overledene drie uur de tijd worden genomen. Zoveel tijd zal niet iedereen nodig hebben, maar als men wil, dan kan het."
Mens zegt in de krant dat het allereerst een zakelijk project is, maar dat hij een waardig afscheid ook belangrijk vindt. "Zelf ben ik helemaal niet bang voor de dood. Die hoort bij het leven, maar ik wil wel een waardig afscheid krijgen en dat willen de meeste mensen, als je het ze vraagt, ook."
Hij is niet van plan om het crematorium zelf te runnen. "Die eer laat ik graag aan iemand anders."

Crematorium Duin & Bollenstreek

Deze pagina kan door het crematorium als informatie- / reclamepagina benut worden. de pagina kan vrij worden vormgegeven. Meer informatie kan U aanvragen d.m.v. het aanvraagformuliercrematorium.eu webshop

Bestel hier uw rouwboeket

 
Back to content | Back to main menu