Crematorium Lochristi - www.crematorium.eu informeert over crematoria en crematie in België en Europa - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Crematorium Lochristi - www.crematorium.eu informeert over crematoria en crematie in België en Europa

Terug naar crematoria in België - retour au crématoriums de Belgique - Nach Krematorien in Belgien

Crematorium Lommel

Adres:
crematorium Lommel
Norbert Neeckxlaan
Lommel

Telefoon:
Fax:
Email:

crematorium.eu webshop

26-09-2013
Het Neerpeltse gemeentebestuur gaat akkoord met de toetreding tot de Intercommunale Vereniging voor Cremato­riumbeheer. De vereniging heeft jaren ervaring in de bouw en uitbating van twee crematoria in Antwerpen. De expertise wordt ingezet voor de opstart van het nieuwe crematorium in Lommel. Behalve de stad Lommel zullen ook de gemeenten Neerpelt, Leopoldsburg, Hechtel-Eksel, Peer, Overpelt en Hamont-Achel toetreden tot het samenwerkingsverband. Neerpelt betaalt eenmalig 64.480 euro. De inwoners krijgen in de toekomst wel een voordeeltarief wanneer ze in Lommel gecremeerd worden.


5-07-2013

Op vrijdagmorgen 5 juli 20123, werden in het stadhuis de plannen uit de doeken gedaan voor een tweede Limburgs crematorium. Dat wordt gebouwd in Lommel "Elke andere Vlaamse provincie heeft minstens 2 crematoria op haar gebied, alleen Limburg moet het voorlopig met slechts één doen (Hasselt)", verduidelijkte burgemeester Vanvelthoven. De inplanting van het gebouw zal gebeuren vlakbij de huidige stedelijke begraafplaats op de Norbert Neeckxlaan. Het complex krijgt 2 aula's voor afscheidsplechtigheden, 3 zalen voor uitvaartmaaltijden en een technische ruimte voor 3 crematieovens (waarvan er in een eerste fase slechts 2 effectief zullen geplaatst worden). De totale kost voor het project wordt geschat op 9 miljoen euro.
Het initiatief komt vanuit de gemeenten Overpelt, Neerpelt, Hamont/Achel, Hechtel/Eksel, Peer, Leopoldsburg en Lommel. In september brengen ze de voorstellen op hun gemeenteraad en gaan ze na goedkeuring toetreden tot de I.V.C.A. (Intercommunale voor Crematoriumbeheer in Antwerpen), die de feitelijke exploitant van het crematorium wordt. Deze intercommunale, die momenteel bestaat uit 52 Antwerpse gemeenten, zal daarna tevens van naam veranderen in PONTES, een verwijzing naar de 'brug tussen leven en dood' én de brug tussen de verschillende gemeenten.
De afgevaardigden van de verschillende gemeenten benadrukten vanmorgen dat naast het overleg binnen de gemeenteraad er in september ook nog een overleg is gepland met de lokale uitvaartondernemers, die in de uitwerking van het concept hun ideeën en adviezen kunnen meegeven.
In 2016 zou het nieuwe complex worden geopend. Verwacht wordt dat er tussen de 2.000 en 2.500 crematies per jaar zullen plaatsvinden. "Een mooi voorbeeld van intergemeentelijke samenwerking, die zelfs naar nog méér partners kan uitgebreid worden", besloten de afgevaardigden van alle deelnemende gemeenten.

Deze pagina kan door het crematorium als informatie- / reclamepagina benut worden. de pagina kan vrij worden vormgegeven. Meer informatie kan U aanvragen d.m.v. het aanvraagformuliermap-generator.net
Back to content