Crematorium Maaslanden Nieuwkuijk. Crematorium.eu informeert over crematoria en crematie in Europa - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Crematorium Maaslanden Nieuwkuijk. Crematorium.eu informeert over crematoria en crematie in Europa

Crematorium Maaslanden
 
Adres:
Crematorium Maaslanden
Abt van Engelenlaan 1

5253 VN  NIEUWKUIJK

Telefoon: 040-262 49 00
Website: dela.nl

Sinds 1987 is crematorium Maaslanden gevestigd in Nieuwkuijk. Het crematorium in de buurt van Vlijmen is een van de grootste locaties van Coöperatie DELA in Nederland. In de grote aula kunnen bijna 500 bezoekers een uitvaartplechtigheid bijwonen. Zij beschikken daarbij over 160 zitplaatsen en 300 staanplaatsen. Met de aanwezige audio- en videoapparatuur kunnen zij beeld en geluid opnemen en afspelen om de overledene zowel tijdens als na de afscheidsdienst liefdevol te kunnen herinneren.

Daarnaast zorgt de inrichting van het crematorium bij Vlijmen voor een intieme sfeer. Na de renovatie in 2008 noemde dagblad Trouw crematorium Maaslanden al “het paradepaardje van uitvaartgigant DELA”. In december 2018 is het interieur nogmaals vernieuwd. In de grote aula overheersen natuurlijke groenkleuren, die terugkomen in de zitbanken en in de loper in het middenpad. Kleinschaligere plechtigheden vinden plaats in de kleine aula, die 32 zitplaatsen en 10 staanplaatsen telt. Centraal in de halfronde ruimte staat een olijfboom.
Buiten roept een beeldhouwwerk van de Belgische kunstenaar Kamagurka bezoekers van crematorium Maaslanden op tot bezinning. Op het buitenterrein van het crematorium bij Vlijmen staat een tweeënhalve meter hoge stenen man, die in een donkere plas kijkt. De kunstenaar hoopt dat nabestaanden kracht halen uit zijn werk. “De nacht mag dan gevallen zijn; er volgt toch onvermijdelijk weer een nieuwe dag”, aldus Kamagurka.
Edzo Doeve, algemeen directeur van Coöperatie DELA, onderstreept het belang van een goed gekozen interieur. “Door onze crematoria, uitvaartcentra en kantoren met zorg in te richten bieden we troost aan nabestaanden.” Volgens Doeve speelt kunst hierbij ook in crematorium Maaslanden een belangrijke rol: “De schoonheid van kunst kan helpen het levenseinde in een ander licht te zien.”
Nieuwkuijk crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden
Back to content