Crematorium Tiel. Crematorium.eu informeert over crematoria en crematie in Europa - www.crematorium.eu informs about crematoria in Europe- Krematorium.eu- crematorio.eu, find a crematorium

Go to content

Crematorium Tiel. Crematorium.eu informeert over crematoria en crematie in Europa

<< naar overzicht Crematoria Nederland

Crematorium Tiel
  

Adres:
Stichting crematorium Tiel

Tiel


Telefoon:
Telefax:

Opening crematorium Tiel eind 2011

5 oktober 2010

Het crematorium dat op het Tielse bedrijventerrein Medel komt, denkt eind volgend jaar de deuren te openen. Alle vergunningen zijn binnen, waardoor de bouw aanbesteed wordt. Nog voor de jaarwisseling kan daardoor de eerste paal de grond in.

De Tielse welstandscommissie stemde vier jaar geleden al in met het architectonisch ontwerp. Daarna moest na een juridische procedure eerst nog een buurbedrijf worden verplaatst. Bezwaren van omwonenden die vrezen voor verkeersdrukte werden niet gehonoreerd.

Het crematorium blijft kleinschalig, met vermoedelijk niet meer dan twee of drie crematies per dag. Tiel en omgeving is een witte vlek op crematoriumgebied.


Crematorium wacht met bouw tot na rechtszaak

9 April 2010


TIEL - De bouw van het nieuwe crematorium op het Tielse bedrijfsterrein Medel gaat pas van start ná de laatste rechtszaken. Een aantal omwonenden zal op 11 juni bij de Raad van State proberen de komst van het crematorium te blokkeren. De uitspraak is dan eind juli.

De bouwvergunning wordt dezer dagen door de gemeente Tiel afgegeven. Dat zou betekenen dat het Brabantse crematoriumbedrijf op eigen risico alvast zou mogen starten met de bouw. Maar directeur Swinkels vindt het chiquer om de juridische procedures af te wachten. "Dus gaan we bij een gunstige uitspraak in september bouwen. In de zomer van 2011 is het crematorium in Tiel dan klaar." Wel gaat hij de komende weken alvast gebruiken voor de aanbesteding.


Crematorium Medel pas begin 2010

3 December 2008

Het crematorium dat op het Tielse bedrijventerrein Medel moet verrijzen, zal naar verwachting pas in het voorjaar van 2010 klaar zijn. Al begin 2004 besloten de gemeenten Tiel en Neder-Betuwe in te stemmen met deze voorziening.
Het westelijk Rivierengebied is immers een witte vlek op de nationale kaart van crematoria. Een crematie vanuit de regio Tiel moet nu nog steeds in Beuningen of het Brabantse Vlijmen plaatsvinden.

Het crematorium op Medel wordt relatief bescheiden qua opzet. Met één aula, ovenruimte en ontvangstruimte en twee koffiekamers.

Deze pagina kan door het crematorium als informatie- / reclamepagina benut worden. de pagina kan vrij worden vormgegeven. Meer informatie kan U aanvragen d.m.v. het aanvraagformuliercrematorium.eu webshop
Back to content